מזונות אישה – הקדמה:
מזונות אישה להלן מספר סוגיות חשובות שנפרט עליהם בעמוד זה: מהם מזונות אישה, חשיבותם של עורכי דין בתחום גירושין בקביעת מזונות אישה, גובה מזונות אישה ובאלו תנאים אישה זכאית למזונות אישה.
הכלל הוא כי האישה "עולה עימו ואינה יורדת עימו" דהיינו אם אישה מורגלת לרמת חיים מסוימת, על הבעל להמשיך ולספק לה את אותה רמת החיים ולא לרדת מכך.
מזונות אישה כוללים בין היתר, אוכל, ביגוד, הנעלה, מזון, אחזקת רכב, פלאפון, קוסמטיקה, חשמל, מים, גז, ארנונה, וועד בית, כבלים, שכר דירה ועוד.
מזונות אישה נקבעים על פי צרכי האישה, הכנסתו של הבעל והכנסות נוספות של הצדדים מניות משותפות, שכירויות מדירות ועוד.
אישה שעובדת ניתן לטעון כי "מעשה ידיה תחת מזונותיה" דהיינו, מסכום המזונות שעל הבעל לשלם לאישה יש לקזז את הכנסותיה. אישה שמרוויחה מעבר לסכום שהיא זקוקה לצרכיה, לא מעבירה את היתרה לבעלה.
בעל אינו יכול להכריח אישה לצאת לעבוד, בהתאם לחוק העברי אישה אינה חייבת לעבוד ואין להתייחס בנושא זה לפוטנציאל ההשתכרות שלה. לנושא זה חשיבות בסוגיית השאלה האם האישה עבדה משך כל שנות הנישואין או שמא לא עבדה כלל. הפסקת עבודתה של אישה, אם בשל הליך הגירושין, ובמטרה לזכות במזונות אישה, יכולה להתפרש כחוסר תום לב.
החלטה של בעל לעזוב את בית הצדדים כשלעצמה, אינה שוללת את זכותה של האישה למזונות אישה.
זכאותה של האישה למזונותיה עומדת לה, כל עוד היא לא "נטשה את הבית", ללא אמתלה מבוררת, ובנוסף כל עוד היא ממלאת את חובותיה כאישה כלפי הבעל, אישה שבגדה בבעלה ו/או לא קיימה עימו יחסי מין נחשבת לאישה שאינה זכאית למזונות.
אישה שעוזבת את הבית "מטעם מבורר" זכאית למזונותיה. טעם מבורר הוא סיבה הנראית מוצדקת בעיני בית המשפט או בית הדין, לפי העניין. כך לדוגמא: אלימות, איומים, השפלות, וכדומה, מצד הבעל כלפי האישה מהווים טעם מבורר. על פי הדין העברי, טעם מבורר יכול להיות מבחינה ראייתית מופחתת וכי אין צורך בסיבה כבדת משקל.
אישה ש"זנתה תחת בעלה", מאבדת את זכותה למזונות אישה. בעל הטוען כי אשתו בגדה בו, חייב להוכיח את טענת הבגידה, בהוכחות ברורות וחד משמעיות. הודאתה של האישה כי בגדה בבעלה, עדיין לא מספקת. לפיכך, יש צורך בנסיבות חיצוניות אובייקטיביות התומכות בהודאתה לבגידה. רציונאל זה טמון בעובדה שסכסוכים בין בני זוג, מובילים, לא אחת, לדברים שחלקם נאמרו אך כדי לפגוע בבעל ולקנטרו ואין המדובר במציאות לאמיתה.
כאשר ביהמ"ש רוצה להחליט לעניין גובה מזונות האישה מחויב הבעל לצרף 12 תלושי משכורת שלפיהם נקבע שיעור המזונות, יש להדגיש כי פיטורין בתחילת ההליך ו/או במהלך הליך הגירושין לא מבטל ו/או משנה בהכרח את גובה המזונות.
לסיום נציין כי לעניין הסמכות העניינית, יודגש כי במידה והוגשה התביעה למזונות אישה בבית משפט לענייני משפחה, היא תידון שם, אולם היא הוגשה קודם לכן תביעת גירושין לבית הדין הרבני ובה נכרכו מזונות אישה, תהא הסמכות לדון נתונה לבית הדין הרבני, בתנאי שהכריכה נעשתה על פי הפסיקה בנושא.
פנה/י אלינו ללא כל התחייבות מצידך וקבל/י יעוץ משפטי ראשוני ללא התחייבות, אנו נשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה.
הכותב הינו ממשרד עורכי דין מלכא ושות' המתעסק בנדל"ן, איחוד תיקים, ביטוח לאומי, דיני עבודה הוצאה לפועל וכינוס נכסים.
* אין באמור במאמר זה בכדי להוות תחליף לייעוץ משפטי, אלא כמידע כללי בלבד.
מלכא ושות' משרד עורכי דין:
טלפון: 1-700-702-755, למשרד סניף ראשי בחיפה ושלוחה בתל-אביב אך נותן מענה וליווי משפטי ללקוחות מכל הארץ.
מזונות אישה – מאמרים אחרונים:
עורך דין מע"מ – מה כדאי לדעת?
ניווט בנוף המורכב של מס ערך מוסף (מע"מ) עלול להפוך למשימה מרתיעה עבור אנשים פרטיים ועסקים כאחד. המורכבות והתקנות סביב נושא המע"מ מחייבות מומחיות של איש מקצוע מיוחד, כלומר עורך דין מע"מ. למומלצים משפטיים מסוג זה יש את הידע והניסיון
הלכת השוויון בנטל המזונות על מי חלה ההלכה
הלכת השוויון בנטל המזונות על מי חלה ההלכה מאמר מקצועי העונה על שאלות נפוצות בעניין מזונות לייעוץ משפטי ללא התחייבות בתחום גירושין ודיני משפחה. התקשרו אלינו 1-700-702-755! הלכת השוויון בנטל המזונות? פס"ד 919/15 כפי שמוכר בקרב עורכי הדין כ"הלכת השוויון
עורך דין מיסים
משרד עו״ד מלכא ושות׳ הינו משרד עו״ד בוטיק, בעל מחלקה ייעודית הכוללת עורכי דין המתעסקים בדיני מיסים, בייצוג נישומים מול רשויות המס, בין אם במסגרת חקירות שהרשויות מנהלות כנגד הנישומים ובין אם בהליכים משפטיים מול רשויות המס. למשרדנו עיסוק הן