מאמר בנושא תאונות דרכים שאירעו בזמן עבודה או בדרך לעבודה
קצבת נפגעי עבודה מיועדת לפצות מבוטח (להלן: "נפגע"), כהגדרתו בחוק הביטוח הלאומי תשנ"ה -1995 (להלן: "החוק"), על אובדן הכנסה עקב פגיעה בעבודה, המוגדרת בסעיף 79 לחוק כדלקמן:
"פגיעה בעבודה" – תאונת עבודה או מחלת מקצוע;
"תאונת עבודה" – תאונה שאירעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי – תוך כדי עיסוקו במשלח ידו ועקב עיסוקו במשלח ידו;
"מחלת מקצוע" – מחלה שנקבעה כמחלת מקצוע בתקנות לפי סעיף 85 והוא חלה בה, בהיותה קבועה כמחלת מקצוע, עקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי – עקב עיסוקו במשלח ידו…". (מקום שלא נאמר אחרת ההדגשה אינה במקור –ג.מ).
עפ"י החוק והפסיקה במקרה של תאונת דרכים שאירעה תוך כדי לעבודה או בדרך לעבודה או בדרך מן העבודה, מוכרת תאונת הדרכים אף כתאונת עבודה.
במקרה כזה מיד עם הפניה לחב' הביטוח מומלץ להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי על מנת שיכיר בתאונת הדרכים כתאונת עבודה.
ככל שבמסגרת ניהול ההליך מול המוסד לביטוח לאומי תיפסק לנפגע דרגת נכות צמיתה, כי אז נכות זו תחייב גם את חב' הביטוח ותהווה את בסיס החישוב אל מול חב' הביטוח בעניין תאונת הדרכים (ראה: סעיף 6ב' לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים).
על כן, מיד עם קרות תאונת דרכים בזמן עבודה מומלץ להודיע על כך לחב' הביטוח בכתב וטרם הוצאת דרישת הפיצוי מומלץ למצות את הזכויות אל מול המוסד לביטוח לאומי – מח' נפגעי עבודה.
הכותב הינו ממשרד מלכא ושות' עורכי דין המתעסק בנדל"ן, נזיקין, אגף השיקום, דיני עבודה והוצאה לפועל.
* אין באמור במאמר זה בכדי להוות תחליף לייעוץ משפטי או ייעוץ רפואי, אלא כמידע כללי בלבד.